** Het is vanaf nu mogelijk om ook online een afspraak te maken. **

Meten is weten

VacciCheck

Bij Aadal Dierenkliniek bieden we de VacciCheck aan, een innovatieve test waarmee we de antistoffen in het bloed van je huisdier kunnen meten. Dit helpt ons om te bepalen of hervaccinatie van de grote cocktail noodzakelijk is.

VacciCheck

Hoe werkt het?

De VacciCheck is een bloedtest die specifieke antistoffen detecteert tegen verschillende ziekten waarvoor we vaccineren, zoals Parvo, Hondenziekte en Besmettelijke Hepatitis bij honden.

Door de antistoffen te meten, krijgen we een duidelijk beeld van de immuniteit van je huisdier. Op basis van de resultaten kunnen we bepalen of vaccinatie nodig is of dat de immuniteit nog voldoende is om bescherming te bieden.

Wat zijn de voordelen van de VacciCheck?

  • Je weet of het vaccin aangeslagen is, wat voornamelijk bij jonge honden fijn is om te weten of ze daadwerkelijk beschermd zijn.

  • Het voorkomt onnodige vaccinaties. Als je huisdier nog steeds voldoende antistoffen heeft, is het mogelijk dat hervaccinatie op dat moment niet nodig is.

  • Het biedt een gepersonaliseerde aanpak. We kunnen de vaccinaties van je huisdier afstemmen op zijn specifieke behoeften en immuniteit.

  • Het is een veilige en betrouwbare test. De VacciCheck is wetenschappelijk onderbouwd en wordt uitgevoerd in ons eigen laboratorium.

Maar let op, niet op alle stoffen kan er getitreerd worden. Dit geldt bijvoorbeeld voor het vaccin tegen Leptospirose (de ziekte van Weil), een vaccin dat erg belangrijk is en jaarlijks gevaccineerd moet worden. Dus ook al heeft een dier op basis van de titertest voldoende antistoffen voor Parvo, Hondenziekte en Hepatitis, dan moet het nog jaarlijks gevaccineerd worden om een goede bescherming te hebben tegen Leptospirose (ziekte van Weil). Hondenziekte, Parvo en Hepatitis zijn wel te titeren en hoeven niet gevaccineerd te worden als de antistoffen nog hoog genoeg zijn; zoals uit de titertest zal blijken.

Mocht uw hond naar een pension gaan dan is vaak een verplichte enting tegen kennelhoest noodzakelijk. Hiervoor is geen titerbepaling mogelijk.

Wil je meer weten over de VacciCheck en wat het voor jouw huisdier kan betekenen? Ons toegewijde team staat klaar om je te adviseren en al je vragen te beantwoorden. Neem vandaag nog contact met ons op en plan een afspraak voor de VacciCheck!