** Het is vanaf nu mogelijk om ook online een afspraak te maken. **

Expertises

Operaties

Bij al onze klinieken voeren we algemene operaties uit, waaronder sterilisatie, castratie, het verwijderen van bulten en het reinigen van gebitten.

Onze klinieken beschikken over een uitgebreide operatiekamer voor het uitvoeren van chirurgische ingrepen bij uw huisdier.

Indien wij een chirurgische ingreep uitvoeren wordt uw huisdier onder algehele narcose gebracht. Voordat wij uw dier onder narcose brengen, controleren wij eerst de algemene toestand van uw dier, beluisteren wij het hart en de longen. Indien nodig kunnen wij op de praktijk bloedonderzoek uitvoeren om het narcoserisico te kunnen inschatten.

Uw huisdier krijgt een injectie met narcosemiddel in de spier of direct in de ader van de poot, dit zorgt ervoor dat uw dier gaat slapen en niks meekrijgt van de ingreep. Als uw huisdier slaapt dan plaatsen wij een tube in de luchtpijp, om ervoor te zorgen dat uw huisdier gedurende de narcose goed kan blijven ademen. Deze tube zorgt er daarnaast voor dat wij gasanesthesie kunnen toedienen. Met bewakingsapparatuur monitoren wij het welzijn van uw huisdier gedurende de narcose.

Na de operatie verblijft uw huisdier in onze uitslaapruimte, waar wij uw huisdier in de gaten houden en extra warmte (warmtemat of warmtelamp) kunnen aanbieden indien nodig. Indien uw huisdier weer wakker is, mag hij/zij weer mee naar huis.

Wij voeren verschillende operatieve ingrepen uit op onze praktijken, waarbij u kunt denken aan castratie bij de teef en poes (verwijderen van de eierstokken, in de volksmond vaak ‘sterilisatie’ genoemd), castratie bij de reu en kater en het reinigen van gebitten.

Tevens biedt onze kliniek de mogelijkheid om verschillende uitgebreidere operaties uit te voeren. U kunt hierbij denken aan operaties aan de knie (voorste kruisband ruptuur en patella luxatie), operaties bij fracturen, de behandeling van een naar binnen krullend ooglid (entropion), het terug hechten van het derde ooglid (cherry-eye operatie), het verwijderen van anaalklieren, penisamputatie bij plaskaters. Onze collega’s kunnen u aangeven op welke locatie u voor deze ingrepen kan worden geholpen.

Voor zeldzame en complexe operaties verwijzen wij u door naar gespecialiseerde klinieken waar wij goede contacten mee onderhouden. Het is vaak mogelijk om hier relatief snel terecht te kunnen.

Divider
Divider