Actualiteiten

Chippen en registreren van pups geboren na 1 april 2013 verplicht !

De overheid verplicht eigenaren hun honden geboren na 1 april 2013 te chippen en te registreren. Dit alles om bij vermissing, mishandeling of andere misstanden een eigenaar of malafide fokker makkelijker op te kunnen sporen. U kunt bij onze klinieken terecht voor het chippen en registreren van uw huisdier. Indien u dit doet in combinatie met een enting of met meerdere dieren tegelijkertijd dan krijgt u een flinke korting. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de praktijk.

 

Laparoscopisch steriliseren (Kijkoperatie)

Bij sterilisatie van een teefje worden in principe alleen de eierstokken (ovaria)  verwijderd. Dit kan door een grotere snede te maken in de buikwand zodat de hand van de dierenarts de buik in kan gaan om daar de eierstokken af te binden en daarna uit te nemen. Sinds 2009 kunt u ook bij ons terecht om uw hond via een kijkoperatie (laparoscopie) te laten steriliseren.

De voordelen van laparoscopisch steriliseren zijn:
  • Veel minder pijn na de operatie, 3 kleine wondjes van 5mm in plaats van 1 grotere wond van 10-15cm
  • Minder zware narcose nodig
  • Minder kans op complicaties zoals nabloeden, wondinfectie, draadbreuk
  • Veel sneller herstel en minder ongemak na de operatie, dieren gaan eerder eten, zijn eerder fit, mogen de dag na de operatie weer rennen en springen. Kortom; veel minder nazorg!
  • Zeer goed overzicht in de buik: betere controle op nabloeding uit ovariumstomp en gelijktijdige controle van andere organen in de buikholte zoals lever, nieren, darmen en blaas

Voor meer info over dit onderwerp zie ook het tabblad laparoscopie en prijzen.